Актуелно

Изложба „Деконструкције“

У петак, 25. новембра 2016. године отворена је изложба цртежа и графика, „Деконструкције“, Јелене Петровић. 

Млада уметница се овде представља серијом графика – литографија и цртежа који су настајали у периоду 2010 – 2015. година и током тих година њено истраживање феномена експлоатације тела у модерној фотографији, доводи  до настанка серије радова у којима доминира људска фигура.

У средишту тога процеса постављена су етичка питања и однос света и човека. На радовима су приказани кројеви женских фигура; њихово (бесмислено) колажирање јасно алудирајући на новопрокламоване естетске вредности. Често их остављајући без лица уметник је имао намеру да на тај начин створи асоцијацију на животну збиљу. Деконструкцијом“ самог човека у својим радовима она је желела да укаже на дезинтеграцију савременог друштва, те саме личности као његове основне ћелије.

 Представљајући Јелену Петровић и њену изложбу „Деконструкције“ Народни музеј Ужице покушава да нађе још један начин да се савремена графичка продукција креативно подстакне, професионално афирмише као и критички вреднује, односно да као установа културе највишег ранга помогне младим уметницима да развију своје вештине презентације уметничког дела, као и  само разумевање тренутка у коме та  дела настају.“ 

[ppgallery path=“vesti/124″]