Актуелно

Међународни фестивал фолклора “Лицидерско срце”

У Ужицу ће се од 15. до 19. августа 2021. године, одржати XIII Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“, на којем ће учешће узети 23 ансамбала са око 700 учесника из 8 земаља. Поред Ужица, фестивал ће се одржавати и на Златибору и у Вишеграду.

На конференцији за медије, директорка Народног музеја Ужице Славица Стефановић, истакла је да од самог оснивања Међународног фестивала фолклора “Лицидерско срце”, Народни музеј Ужице као установа културе, који се бави заштитом и презентацијом културног наслеђа ради на пружању помоћи овој значајној манифестацији. “Фестивал промовише вредности националног културног наслеђа, ради на презентацији културе, фолкора, бројних учесника, домаћих и страних. Народни музеј се сваке године од самог почетка укључује у све програме фестивала, ове године тематском изложбом у Јокановића кући с краја 19 и почетком 20 века, промовишемо ношње свих учесника манифестације. Тематску изложбу ћемо обогатити нашим предметима из музејских збирки и ношњом из ужичког краја.“ Изложба ће бити отворена у понедељак 16. августа 2021. године, са почетком у 11 сати.

Од понедељка 16. августа па све до краја манифестације, сви објекти Народног музеја Ужице биће отворени за посетиоце и улаз је слободан.