Актуелно

Музеји Србије „10 дана од 10 до 10“ и Европска ноћ музеја

Народни музеј Ужице и ове године је учесник манифестације „10 дана од 10 до 10“. Манифестација траје од 11. маја до 20. маја 2017. године. Овогодишња тема је „Музеј у гостима“. Народни музеј Ужице ће бити отворен за посетиоце сваког дана у овом периоду, осим у недељу и то од 10 до 20 сати, а у суботу 20. маја (поводом Европске ноћи музеја) у периоду од 10 сати до поноћи. Осим сталних поставки Музеја, посетиоци ће, с обзиром на централну тему манифестације, имати прилику да виде изложбу Народне банке Србије, „Слике времена и догађања на српском новцу; новац Кнежевине и Краљевине Србије“ и изложбу слика и скулптура академског сликара Зорана Игњатовића.

Јокановића кућа биће отворена за посетиоце од 10 до 18 сати у поменутом периоду, док ће хидроелектрана „Под Градом“ и Спомен-комплекс Кадињача бити отворени од 12 до 18 сати.
У Новој Вароши поводом ове манифестације у Дому културе „Јован Томић“ од 18. маја до 28. маја биће отворена изложба, „Војвода Петар Бојовић – знамења славе и части“.
У Клубу младих (Градски културни центар) у Пожеги, поводом Ноћи музеја, биће отворена изложба Народног музеја Ужице, „Звуци лампаша – колекција радио-апарата Драгана Јовичића“ са почетком у 19 сати. 

 [ppgallery path=“vesti/143″]