Актуелно

Обележавање 80 година од битке на Кадињачи

У понедељак, 29. новембра 2021. обележена је на Меморијалном комплексу Кадињача осамдесетогодишњица битке на Кадињачи. Најпре су свештеници ужичке цркве служили парастос погинулим борцима. Након тога уследила је церемонија полагања венаца код спомен костурнице, где су више делегација и родбина погинулих одали почаст.

Присутнима су се обратили: др Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Града Ужица, генерал-мајор  Видосав Ковачевић, председник СУБНОР-а Србије и проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије.

Уметнички програм „Завет Кадињаче-да буде топло од живота“ који је приредио писац Милован Витезовић у режији Живорада Ајдачића извели су глумци ужичког позоришта: Дивна Марић, Слободан Љубичић и Бранислав Љубичић. Музичке нумере су извели певачи хора „Браћа Барух“ на челу са диригентом Стефаном Зекићем.

Проф. др Дарија Кисић Тепавчевић уписала се у књигу утисака, након чега јој је свечано уручен пасош Ужичке републике, док је директорка Славица Стефановић у име Народног музеја Ужице примила свечану повељу од СУБНОР-а Србије.