Актуелно

Одржана манифестација Европска ноћ музеја 2022.

Поводом Међународног дана музеја и Националне недеље музеја у суботу 14. маја 2022. године у Народном музеју Ужице одржане су манифестације Музеји за 10 и Европска ноћ музеја.

У оквиру манифестација отворена је тематска изложба „Портрет у Уметничкој збирци Народног музеја Ужице“ аутора Марка Ђурића, вишег кустоса историчара уметности, Народног музеја Ужице. Присутне је поздравила Славица Стефановић, директорка Народног музеја Ужице, која је и најавила програм овогодишњих манифестација. У име Града Ужица присутне је поздравио члан Градског већа Миодраг Петковић, који је суграђане позвао да искористе ову прилику и бесплатно погледају сталне и тематске поставке организоване током ове недеље. Изложбу је отворила Весна Аћимовић Панић, академски сликар-керамичар, наставник у Уметничкој школи Ужице.

Поред сталних поставки у Народном музеју Ужице, Јокановића кући, Меморијалном комплексу Кадињача и Завичајном одељењу Музеја у Новој Вароши, посетиоци су имали прилику да уживају у концерту ученика музичке школе Војислав Лале Стефановић Ужице, Ђурђице и Теодора Алексића уз клавирску пратњу Жарка Голубовића.

Током трајања манифестација на платоу музеја, на штанду који је за ову прилику постављен, продавана су музејска издања по врло приступачним ценама.

Манифестација Музеји за 10, трајаће до 20. маја 2022. године а посетиоци ће моћи да уживају у богатом и разноврсном садржају. Током трајања манифестације у музеју биће одржана Археолошка радионица – „Буди и ти археолог – пронађи и нацртај предмет“, која је намењена деци школског узраста.