Актуелно

Отворена изложба „Мераклије“ и „Жестивал 2022.“

У галеријском простору Јокановића куће у понедељак 22. 08. 2022. године у 19 сати, званично је отворен 7. међународни фестивал природе и културног наслеђа Жестивал 2022.“ изложбом Народног музеја Ужице „Мераклије“. Аутори изложбе су: Дијана Ристовић, музејски саветник – етнолог, Невена Пантић, виши кустос – етнолог и Мира Ћуковић, конзерватор Народног музеја Ужице. Присутнима су се обратили Славица Стефановић, директорка Музеја, Бранислав Митровић, председник скупштине Града Ужица, једна од ауторки Дијана Ристовић. Изложбу и фестивал је отворио Драгољуб Стојадиновић, заменик градоначелнице Града Ужица.

У оквиру програма синоћ су изведени и фрагменти из представе „Чудо у Шаргану“, Љубомира Симовића, театра „Инат“ из Ужица.

„Статистика показује да су најраспрострањенија задовољства у свету која заузимају прво место храна и пиће, а уз то даље, релаксација уз музику, кафу. Због тога се за људе који воле да уживају, који знају да се проводе често каже да су мераклије“. (из говора Дијане Ристовић)

Изложба ће бити отворена до 22. септембра 2022. године.